• ד. נוב 13th, 2024

רטינופתיה סוכרתית – שמירה על בריאות העיניים בקרב חולי סוכרת

רמות גבוהות של גלוקוז סדם יכולות לגרום לנזק משמעותי לעיניים, לזרועות ולרגליים. אם עוד לא התחלתם לאמץ אורח חיים בריא, עכשיו זה הזמן לעשות זאת. ואם אתם כבר מצויים בקבוצת סיכון, המאמר הבא יכול להאיר את עיניכם ביחס לכלים ולדרכים באמצעותן ניתן להתמודד עם רמות גבוהות של סוכר בדם.

סוכרת והשלכותיה

היום כבר לא מדובר בסוד או ספקולציה: רמות גבוהות של סוכר בדם גורמות לסיבוכים שונים ורבים, החל ממחלות עיניים, דרך תפקוד לקוי של הכליות ועד לנזק עצבי וכן יכולות פחותות של הלב לתפקד כהלכה.

מחלות עיניים וסוכרת

אחת ההשלכות של הסוכרת היא הנטייה לפתח מחלות עיניים מסוגים שונים. תוך נקיטה במשנה זהירות ניתן להימנע מפיתוח מחלות עיניים שונות.

בפאנל רופאים מיוחד שכלל מומחים מרחבי העולם, נמנו המחלות העיקריות היכולות להיגרם כתוצאה מסוכרת, לרבות פצעים מסוגים שונים, נמקים ועוד. אחת התופעות שדוברה פחות אבל מסתמנת כתופעה ששיעוריה הולכים וגוברים היא בעיות העיניים הנוצרות כתוצאה מאורח חיים לא בריא.

פעולות להפחתת סיכונים

למרות השיעורים ההולכים וגוברים של בעיות עיניים הנגרמות כתוצאה מרמות גבוהות של גלוקוז בדם, ישנן מספר פעולות שאותן רצוי לאמץ ולהפוך להיות חלק מהשגרה על מנת שאלו בתורן יסייעו לשפר את יכולת ההגנה של הגוף:

  • פעילות גופנית באופן סדיר
  • ירידה הדרגתית במשקל
  • למעשנים: הפסקת עישון
  • ביצוע בדיקות באופן סדיר
  • שימוש בסטטינים המורידים את הכולסטרול בדם וכן במעכבי ACE המורידים את לחץ הדם

מחלות עיניים סוכרתיות

בעלי סוכרת מתאפיינים בנטייה גדולה יותר לפתח מחלות עיניים סוכרתיות. שני הסוגים הנפוצים ביותר בקרב חולי סוכרת הם רטינופתיה ובצקת סוכרתית.

רטינופתיה

רטינופתיה סוכרתית משפיעה על הרשתית ומתפשטת בהדרגה עד שהיא מביאה את האדם למצב של עיוורון כולל. אובדן ראייה מוחלט הוא אינו תוצאה בדיונית אלא אפשרית לחלוטין ולפיכך טיפול מוקדם הוא לא רק חיוני אלא אף מצריך מעקב של כל הרופאים המטפלים באדם.

בצקת סוכרתית

בצקת מתפתחת כאשר המקולה (חלק ברשתית) מתנפח. חלק זה הוא האחראי לראייה ברורה, מרכזית וחדה.

אם אתם מזהים סימנים לראייה מטושטשת או ראייה משתנה, כתמים בראייה, כתמים צפים, נטייה להסתנוור מאור חזק – חשוב לגשת לרופא בהקדם האפשרי על מנת לקבל אבחנה מקיפה על המצב וכדי להימנע מהחרפה בתופעות הקיימות זה מכבר, כדי להצליח להתמודד עם הקיים ולמזער תופעות עתידיות ככל שאלה עלולות להופיע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן